Verhuur City Tours

Heeft u een rederij of een reisbureau?

Elektrisch rijden spreekt vele mensen en bedrijven positief aan waarbij vele binnenlandse en buitenlandse toeristen steeds op zoek zijn naar iets nieuws

Een toeristisch uitstapje nodig, dordrechttours.nl kan met zijn elektrische citymobile u laten genieten van een fantastische dag. Verwen uw gasten met een elektrische rondrit naar de Biesbosch en bezoek het historisch stadscentrum van Dordrecht met zijn vele binnenhavens en oude Hollandse  herenhuizen met onze elektrische citymobile.

Tijdens de rondrit krijgt u informatie over de verschillende facetten van de stad Dordrecht en omgeving waarbij u ondertussen kan genieten van de indrukwekkende binnenhavens en gebouwen in de stad.

Mogelijke routes door het historisch centrum van de stad

Het begon in 1842 met één schilderij, geschonken door één particulier. In dat jaar werd het Dordrechts Museum opgericht door kunstliefhebbers en verzamelaars. Sinds die tijd is de internationaal bekende en gewaardeerde collectie schilderkunst uitgegroeid tot een van de belangrijkste in de stedelijke musea van Nederland. Ontdek zes eeuwen Nederlandse schilderkunst!

Het Hof van Nederland organiseert activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden. Ontdek het totaalaanbod van rondleidingen, workshops, masterclasses en meer!

Het huis werd in 1729 gebouwd in opdracht van Johan van Neurenberg, een rijke regent. Simon van Gijn, zakenman, jurist en verzamelaar woonde hier van 1864 tot zijn dood in 1922. Naast interieurs uit de 17de, 18de en 19de eeuw beschikt het museum over een collectie kunstnijverheid, een speelgoedverzameling en een grote collectie historieprenten, de Atlas Van Gijn.

De middeleeuwse Grote Kerk van Dordrecht is een gebouw met een rijk verleden, waarvan de oorsprong ligt in de 11e eeuw. Niet alleen de imposante architectuur van de buitenkant van de kerk, maar ook de in het gebouw aanwezige monumenten, kapellen en de koorbanken, maken het gebouw tot het belangrijkste monument van Dordrecht. De Grote Kerk wordt ook actief gebruikt door haar gemeente, daarvoor is de kerk natuurlijk gebouwd! U bent van harte uitgenodigd om een van onze vele activiteiten bij te wonen.

Het is een museum (voormalige duwboot), van vereniging “de binnenvaart” met informatie over de historie van de binnenvaart en wisselende tentoonstellingen. De boot heeft een geheel gerestaureerde stuurhut en een binnenvaart simulator. Het museum ligt vanaf 2004 in het Wantij bij de voormalige scheepswerf De Biesbosch. Bij deze scheepswerf is het schip in 1963 te water gelaten.

Het Nationaal Onderwijs museum heeft, met meer dan 390.000 voorwerpen, de grootste onderwijscollectie ter wereld. Uniek, net als artikel 23 uit onze grondwet over de vrijheid van onderwijs dat ten grondslag ligt aan de diversiteit in het Nederlandse onderwijs. Bezoek het museum en beleef aan de hand van persoonlijke verhalen en actuele gebeurtenissen de ontwikkeling van onderwijs (geschiedenis) in het heden, verleden en toekomst. Het Onderwijsmuseum beschikt over een prachtig gerestaureerde gebouw De Holland uit 1939 in Dordrecht. De Holland is een van de karakteristieke gebouwen die de eigenzinnige architect Sybold van Ravesteyn (1889 – 1983) heeft ontworpen. Een bijzonder museumgebouw vlakbij het station. Het museum heeft ruim 2500 m² aan publieks- en tentoonstellingsruimten, een sfeervolle commissarissenkamer, een winkel, een museumcafé met tuin. Ook zonder een bezoek aan het museum is te genieten van heerlijke (streek-)lekkernijen in museumcafé de Holland. U bent van harte welkom!

In het havengebied van de historische binnenstad van Dordrecht en aan de oevers van de Oude Maas bevindt zich het monumentale pand Wolwevershaven 9. Verborgen achter de gevel treft u een uniek patriciërshuis aan met veel originele stijlelementen.

In dit intieme huismuseum in Dordrecht krijgt u een indruk hoe de gegoede burgerij leefde tussen 1780 en 1815. Van kelder tot zolder maakt u een tijdreis en ontdekt u bijzondere en vooral originele details, schilderijen en tekeningen. Jarenlang werd het Rijksmonument als woonhuis gebruikt, maar de laatste bewoners hebben de authentieke woning en de bijzondere collectie opengesteld voor het publiek.